CANTIK DI MATA, SEDAP DIRASA.....EFFA - 0193074603

By: mama nabilla

[Recommend this Fotopage] | [Share this Fotopage]
[<<  <  8  9  10  11  12  13  14  [15]  16  17  18  19  20  21  22  >  >>]    [Archive]
Friday, 20-Jun-2008 12:00 Email | Share | | Bookmark
Happy Father's Day from MEC Ladies


Carrot cake ni ordered by Ida dari Perhutanan untuk meraikan bapa-bapa MEC di salah sebuah restoran di Bangi.


Thursday, 19-Jun-2008 00:13 Email | Share | | Bookmark
Demam EURO ke??


This cake ordered by my true friend for her special man. Main bola kat taman bunga ke? Mungkin kena dengan hati orang yang order kek ni gamaknya. Aku sesuaikan dengan firasatku mengatakan hatinya pun sedang "berbunga-bunga" riang sekarang. Doaku agar dia bahagia hingga ke akhir hayat.


Tuesday, 17-Jun-2008 07:20 Email | Share | | Bookmark
Gambar kek minggu ini..


Cupcakes ordered by Mimie for her future husband. Selamat Pengantin Baru...


Happy 10th Birthday Norsoleha ordered by my regular customer, Kak Rohani, from Parlimen. Last year pun ada order untuk anak dara dia nih.


Cupcakes ordered by my sister's colleague - PPUM



Thursday, 12-Jun-2008 12:00 Email | Share | | Bookmark
Happy 5th Birthday Kimmy


Choc moist cake dan fancy cookies ditempah oleh rakan sepengajianku Azila Khalid. Cookies tu kuadun dengan ground almond untuk rasa yang lebih enak. Untuk anakanda tersayang Kimmy yang menyambut ulangtahun ke 5. Makin besar semakin handsome anak teruna tu. Moga cepat besar dan jadi anak yang soleh ye. Happy bezday Kimmy!


Wednesday, 11-Jun-2008 02:20 Email | Share | | Bookmark
Terima kasih Lusiana Catering..



Terima kasih buat Lusiana Catering yang telah menempah kek-kek tersebut untuk satu majlis di Putrajaya. Semangat niaga En. Hizam dan Puan Lusiana banyak membakar semangatku. Mereka boleh dijadikan icon dalam bidang catering ini. Walaupun berlaku sedikit kekeliruan kek-kek tersebut sampai dengan selamatnya. Mohon maaf atas segala kesulitan. Kepada sesiapa yang berhajat untuk menjayakan pelbagai majlis bolehlah menempah makanan daripada Lusiana Catering ni. Layari http://themakan.blogspot.com untuk mengenali mereka. Insya-Allah mereka akan cuba memberikan perkhidmatan yang terbaik dengan menyajikan pelbagai jenis makanan yang sememangnya lazat-lazat belaka.

Hmm nak citer gak. Bersengkang mata sepanjang malam menumpukan perhatian terhadap tempahan tersebut sambil-sambil ‘menjelom’ kepala si kakak yang sedang demam. Kedua-dua kek tersebut adalah 6 kg buttercake yang masing-masing perasa strawberry dan coklat dibahagikan 3 kg setiap satu. Struktur buttercake yang padat menjadikan saiznya sedikit kecil jika dibandingkan dengan sponge cake yang jika dipukul akan naik dua kali ganda dari kek tersebut. Bila terjebak dalam bisnes ni aku mula sedar baking adalah salah satu cabang seni juga. Teknik mendeco itu penting jika mahukan kek nampak cantik dan menyelerakan. Kuakui, aku masih baru dan banyak yang perlu dipelajari. Sedikit sebanyak teguran dan komen diperlukan bagi memantapkan lagi hasilnya. Bila ada mulut-mulut nakal yang membandingkan size buttercake itu aku sedikit geram. Tapi apa boleh ku buat untuk menutup mulut ‘orang gomen’ yang kadangkala membosankan. Tergelak dengan kata-kata hubby bila mereka mengomel begitu. “Apa mereka expect kek sebesar bonet kereta ke?”. Itulah ranjau yang perlu ditempuhi dalam berniaga ni. Kata-kata “Customer is always right?” boleh pakai lagi ker??


[<<  <  8  9  10  11  12  13  14  [15]  16  17  18  19  20  21  22  >  >>]    [Archive]

© Pidgin Technologies Ltd. 2016

ns4008464.ip-198-27-69.net